DEX pentru Android

Aplicatia DEX pentru Android

Dictionarul explicativ sta la baza educatiei noastre inca de la varste fragede. Chiar si in conditiile secolului 21 in care copii nu mai citesc atat de mult, un DEX ne este de mare ajutor deoarece locul cartilor a fost luat de mediul virtual din care ne luam toate informatiile.

In cazul copiilor informatiile sunt cu atat mai greu de citit si de inteles datorita faptului ca acestia se afla la inceput de drum si nu inteleg decat o mica parte din cuvintele limbii romane.

Androidul este cel mai raspandit sistem de operare

Internetul a devenit o obisnuita pentru toti romanii iar numarul de conexiuni este in continua crestere. Tot mai multe conexiuni sunt in ultima perioada cele de tip 4G realizate pentru telefoanele smartphone, iar cel mai raspandit sistem de operare este Android.

Telefoanele inteligente au depasit pragul de moft si au devenit o necesitate chiar si in cazul celor mici. Acestia trebuie gasiti si controlati in permanenta: la scoala, in drumul catre casa, la meditatii, etc.

Telefoanele mobile reprezinta si mediul preferat al copiilor pentru culegerea informatiilor. Intrucat acestia sunt in permanenta in miscare telefonul devine locul unde acestia pot citi, se uita la diverse emisiuni sau consulta DEX-ul pentru a afla semnificatia unor cuvinte.

Din pacate accesul DEX online se face destul de greu cu ajutorul browserului, iar micutii vor abandana repede in cazul in care site-ul se incarca greu sau browserul are dificultati tehnice.

Aceste probleme au fost luate in calcul insa de o echipa de programatori entuziasti ce s-au gandit sa realizeze o aplicatie speciala pentru telefoanele Android: DEX pentru Android.

DEX online este rapid, gratuit si usor de accesat

Varianta online a vestitului DEX este mult mai cuprinzatoare ca si defintii sau lexic. Mai mult decat atat este usor de accesat de oriunde si este gratuita, astfel incat aparitia unei aplicatii nu a facut decat sa ne bucure.

Aplicatia pentru telefoanele mobile ne permite sa cautam cuvintele sau defintiile pe care nu le-am inteles in cele aproximativ 500.000 inregistrari din baza de date, iar cel mai mare avantaj este ca aplicatia poate functiona si offline, in conditiile in care am descarcat baza de date.

Aceasta inseamna ca vom putea folosi serviciile aplicatiei chiar si atunci cand ne aflam in afara zonelor cu semnal.

Definitiile cautate pot fi distribuite cu cea mai mare usurinta celor cu care ne-am contrazis sau prietenilor. Distributia este facila si se poate face atat prin email cat si pe facebook.

Widget-ul aplicatiei este desenat cu atentie si este usor de observat indiferent de cat de incarcat este ecranul telefonului, iar aplicatia va memora cautarile efectuate si ne va creea o lista cu acestea.

Mai mult decat atat, ne putem creea o lista de cuvinte sau defintii pe care o vom putea consulta oricand vom avea putin timp liber.

Aplicatia este ideala pentru copii datorita posibilitatilor de divertisment oferite. Cele doua jocuri (Moara Cuvintelor si Spanzuratoarea) vor oferi copiilor posibilitati de divertisment si ii vor ajuta sa isi dezvolte vocabularul.

Aplicatia poate fi dezvoltata de oricine deoarece permite sugestiile si reclamatiile.